RijnWaalPad: Cycling 2.0

leestijd: 1 minuten
,

leestijd: 1 minuten

Onze inzending is in de ‘Studenten’ categorie op de tweede plaats geëindigd.

“De jury waardeert de moed om zulke voorzieningen voor fietsers te ontwerpen. Dat trekt de hele route naar een ander niveau.” – Jury


Opgave

Het ‘RijnWaalPad’ bestaat uit een 16km lange snelfietsroute die de steden Arnhem en Nijmegen gaat verbinden en het middengebied gaat ontsluiten. De opgave bestond uit het ontwikkelen van innovatieve ideeën om het fietsgebruik op de route, en de kwaliteit van de route te verhogen.


Onze Inzending

In een team met ing. Noud Nelissen en ir.-arch. Robin de Pagter zijn een drietal paviljoens ontworpen die langs de fietsroute worden geplaatst. Hier kunnen voorbijgangers rusten, schuilen tegen weer en wind, overstappen op andere transportmiddelen of afspreken om samen verder te gaan. Een treinstation of ‘hub’ voor fietsers. Het doel van het ontwerp is een hoge herkenbaarheid van de fietssnelweg en het promoten en aanmoedigen van de fiets als vervoersmiddel. De ontwerpen zijn daarom gebaseerd op het leggen van contact en het weergeven van beweging. In de avond- en nachtsituatie wordt de translucente gevelbekleding aangelicht om de silhouetten van fietsers op de gevel te projecteren.

Klik hier voor de gehele inzending (4,2mb)