Luxueuze Badkamer / Spa

leestijd: 2 minuten

,

leestijd: 2 minuten

Dit ontwerp is o.a. gerealiseerd door:

Opgave

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is na een interactief ontwerpproces deze slaapkamer getransformeerd tot een ruime badkamer met luxueuze inloopdouche, Japans toilet en ruime tweepersoons wastafel.

Het bijzondere ontwerp is door de aannemers zeer zorgvuldig en met grote precisie uitgevoerd. Het tegelwerk is zeer strak gezaagd en tot in de kleinste details verzorgd. De afmontage van het sanitair is tot in de puntjes verzorgd.

Het Ontwerp

Het oog van de bezoeker valt al direct bij binnenkomst, op de royale inloopdouche. Door de douchecel 45 graden te draaien, ontstaat er een symmetrieas over de diagonaal van de ruimte. De vorm van de douchecel, het verlaagde plafond, de glazen wanden en de afwijkende vloertegels, versterken deze symmetrie en trekken het oog naar het hoofdelement: het verlichte glazen fotopaneel achter in de douche.

De badkamer is uitgerust met slimme verlichting. Door te spelen met verschillende lichtbronnen, intensiteit en kleurtemperaturen is het mogelijk in een handomdraai de sfeer van de badkamer om te toveren van alledaags en functioneel tot luxe spa. Het licht uit de verschillende kleurenspots in het plafond van de douche, mengt zich met de waterstraal van de ingebouwde regendouche. De spots in de plafondkoven zijn uitgelegd om specifieke details en symmetrie te benadrukken.