Disclaimer

Vertrouw niet op de beschrijvingen op deze website.

Als het gaat om wandelveiligheid, zijn er tenminste vier redenen waarom u niet op webinformatie van ons of van andere kunt vertrouwen:

  • Paden/routes veranderen. Kusten of bergenhellingen eroderen, rivieren veranderen hun loop, paden en bruggen kunnen beschadigd raken, rotsen vallen naar beneden en wegmarkeringen kunnen kwijtraken. In de winter en bij slechte weersomstandigheden zijn sommige paden/routes onbegaanbaar of te gevaarlijk.
  • Ten tweede is een kaart niet het pad. Hoe beschrijvend een kaart of tekst ook is, het kan niet elke bocht, wortel of rots beschrijven.
  • Ten derde zullen er fouten zitten in de beschrijvingen op deze site.
  • De beschrijvingen op deze site zijn mogelijk niet op u van toepassing. De wandelingen op deze site zijn door mijzelf beschrijven en hoewel ik enige wandelervaring heb, zullen uw ervaring en conditie afwijken van de mijne. Als ik een wandeling gemakkelijk of matig vindt, kan die voor u te moeilijk zijn. Als u geen ervaren wandelaar bent, zullen de wandelingen zeker moeilijker zijn dan beschreven.

De eigenaar van deze website aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de volledigheid of juistheid van de kaarten, informatie over de routes of de condities van de routes. Bovendien kan de eigenaar van deze site geen aansprakelijkheid of wettelijke verantwoordelijkheid aanvaarden voor eventuele verwondingen, schade of verliezen die naar verluidt zijn veroorzaakt door het gebruik van zijn webpagina’s.

Ik pretendeer geen expert-wandelaar te zijn, dus de beschrijvingen op deze site kunnen niet opgevat worden als advies. De informatie op deze site is niet bedoeld om specifiek advies te geven over een parcours of activiteit en het is ook geen aanbeveling om het pad of de activiteit te proberen. De eigenaar van deze website is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, verwondingen, reddingen, ongemakken of het verlies van mensenlevens door iemand die een van de wandelingen of activiteiten op deze website probeert.

Het is de verantwoordelijkheid van de lezer om gezond verstand te gebruiken bij het interpreteren en gebruiken van de informatie op deze website, om veilig te genieten van alle buitenactiviteiten.

Als u de informatie op deze site gebruikt, is dit OP EIGEN RISICO.

Wandelen en andere buitenactiviteiten kunnen gevaarlijk zijn en hebben veel potentiële gevaren. Het is aan elk individu om hun grenzen, capaciteiten en niveau van expertise te kennen voordat ze aan een buitenactiviteit beginnen.