‘Klimhaard’ Scouting Paul Kruger Nijmegen

leestijd: 1 minuten

Scouting Paul Kruger

De Klimhaard is onderdeel van een geheel nieuw scoutinggebouw in de bossen van Nijmegen, ontworpen door Hans Olthaar. Samen met vrijwilligers van Scouting Paul Kruger heeft hij een concept bedacht waarbij een overdekte multifunctionele binnenruimte ontstaat, doordat de verschillende functies werden verdeeld over drie uit elkaar getrokken blokken. Dat concept leidt ertoe dat er meer functionele ruimte gecreëerd kan worden met een minimaal verlies aan verkeersruimte wat de sociale cohesie van het geheel versterkt. De verkeersruimte die er ontstaat krijgt een functie van verblijfsruimte. Hier ligt ook de oorsprong van de Klimhaard: de overdekte binnenruimte vroeg om een multifunctionele blikvanger en een focuspunt.

Vrijwilligers

De innovatie binnen dit project ging verder dan alleen een vernieuwend ruimtelijk concept: het hele gebouw is door vrijwilligers en schenkingen gerealiseerd. Zo ook mijn bijdrage om de technische uitwerking voor de klimhaard te verzorgen. Uiteindelijk is het project gerealiseerd voor minder dan de helft van de kosten dan waarvoor het begroot was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.