Winter-wonderland op de Peñalara

Peñalara

Sierra de Gaudarrama, Spanje

De Peñalara is een out-and-back hike van 10,5 kilometer ten noorden van Madrid in het Spaanse binnenland. Ik heb deze hike eind november gelopen en van begin tot eind in de sneeuw. De hike heeft een heerlijke aanloop door de dennenbossen en vervolgt met een zig-zag klim naar de top van de Hermana Menor (2.269m) en gaat verder over de ridge-line naar de hoogste top van dit gebergte op 2.428m.

Duur:
Lengte:
Hoogte:

5,0 uur
10,5 km
625 m


Moeilijkheid:

Conditie:

Soort pad:

gemiddeld

goed

zig-zag klim en ridge-walk door (diepe) sneeuw


Als u de informatie op deze site gebruikt, is dit OP EIGEN RISICO.

Wandelen en andere buitenactiviteiten kunnen gevaarlijk zijn en hebben veel potentiële gevaren. Het is aan elk individu om hun grenzen, capaciteiten en niveau van expertise te kennen voordat ze aan een buitenactiviteit beginnen.