Hoogtepunten van de Algarve Kust

leestijd: 1 minuten

Seven Hanging Valleys Trail

Algarve, Portugal

Deze hike is een van de meest iconische hikes van Portugal en volgt 6,0km lang de karakteristieke rotskust vanaf Praia de Marinha naar Praia Vale de Centeanes. Het pad voert langs een aantal hoogtepunten van de Algarvekust met rotsbogen, zinkgaten en andere rotsformaties.

Duur
Lengte:

4 uur
11,8 km


Moeilijkheid:

Conditie:

Soort pad:

gemiddeld

goed

rotspaden over kliffen, in kloven en inhammen kunnen paden steil en moeilijk begaanbaar zijn.

Mijn Ervaring

Zelf heb ik dit pad in omgekeerde volgorde gelopen vanaf Algor Seco (iets ten westen van het eind van de route). Hier had ik mijn campertje voor de nacht geparkeerd. Heenlopend naar Praia de Marinha, kwam ik dus pas halverwege mijn hike bij de hoogtepunten van deze tocht, namelijk de karakteristieke rotsformaties bij Praia de Marinha en Praia da Mesquita.


Als u de informatie op deze site gebruikt, is dit OP EIGEN RISICO.

Wandelen en andere buitenactiviteiten kunnen gevaarlijk zijn en hebben veel potentiële gevaren. Het is aan elk individu om hun grenzen, capaciteiten en niveau van expertise te kennen voordat ze aan een buitenactiviteit beginnen.