Kennismaking met Sierra Nevada

leestijd: 1 minuten

Cerro del Trevenque

Sierra Nevada, Spanje

De Cerro del Trevenque is een rotspiek van 2.081m hoog in de westelijke Sierra Nevada. Het pad begint op de Canal de la Espartera en steekt al na een paar minuten steil tegen een flank omhoog. Al vanaf het mirador heb je een mooi uitzicht over de vallei en je doel.

Duur
Lengte:
Klimmeters:

3,5 -4 uur
8,7 km
614 m


Moeilijkheid:

Conditie:

Soort pad:

moeilijk

goed

rotspaden met losliggend gravel, grind en stenen, steigende vallei zig-zag klim over bos- en rotspaden

Mijn Ervaring

Laat je niet misleiden door de lengte van deze hike, deze 8,7km voelt een stuk zwaarder aan dan je misschien verwacht! Vanaf het Mirador del Trevenque (na ca. 1,4km), loop je door de stijgende vallei omhoog en vanaf ca. 3,1km volgt het pad een heuvelrij met steeds venijniger wordende klimmetjes. Al die tijd loop je recht op je doel af en heb je vrij zicht op de steile slotklim, maar laat je niet ontmoedigen! Die slotklim loopt dan wel over enkele steile rotspaden, het uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada is alle moeite meer dan waard!

Anders dan de out-and-back route hierboven, kun je er ook voor kiezen om langs de noordzijde van de vallei terug te lopen (zoals ik gedaan heb), of over het zuid-west flank van de La Esfinge (1.928m) af te dalen en door het dal van de Río Dílar terug te lopen.

Whatever tickles your fancy!


Als u de informatie op deze site gebruikt, is dit OP EIGEN RISICO.

Wandelen en andere buitenactiviteiten kunnen gevaarlijk zijn en hebben veel potentiële gevaren. Het is aan elk individu om hun grenzen, capaciteiten en niveau van expertise te kennen voordat ze aan een buitenactiviteit beginnen.