Het Einde van het Begin

leestijd: 2 minuten


De plannen…

Beetje cliché maar wel waar. Vandaag plannen gemaakt voor de komende week. Maandag trek ik via de westkust naar het noorden, naar Paraparaumu. Die naam heb ik wel twintig keer ingetypt vandaag en ik kan hem nog niet uitspreken. Het is een klein plaatsje op een uur rijden van Wellington. Vlakbij dus. Op de drempel van het niemandsland van de zuidelijke westkust. Waarom dan Paraparaumu? Het ligt tegen een mooi natuurpark waar een aantal scenes van de Lord of the Rings zijn gefilmd! Duh!

Over de films gesproken: Gisteren zo’n movietour gedaan. Helemaal naar de Hutt valley gereden en vandaaruit helemaal de andere kant op naar de Weta Cave. Best een leuke dag op zich. Vooral tof om te zien op welke, soms onbereikbare plekken ze gefilmd hebben. Ik gaf alleen niet zoveel om de dressing eromheen. De gids had allerlei kleren en props bij om de scenes ook na te spelen. Leuk voor de kleine toerist, maar niets voor mij!

Na Paraparaumu reis ik donderdag door naar Whanganui, een oud plaatsje dat in ere hersteld is. Nouja oud, dat is maar relatief hier. De eerste mensen kwamen hier pas zo’n 800 jaar geleden te wonen en die hebben niet veel achter gelaten. Ik ben ook maar van plan één nachtje te blijven en vrijdag door te reizen naar New Plymouth. Daar wil het weekend doorbrengen, Mount Taranaki beklimmen en het Govett Brewster Center bezoeken. Verder zie ik het wel.

De week erna moet ik naar Auckland, de 16e en 17e is daar een tweedaagse Building Expo, een soort Bouwbeurs. Ik ben benieuwd naar de bouwtechnieken hier en hoe ze met duurzaamheid omgaan. Er zijn wat lezingen en veel mogelijkheden om mensen uit de bouw te ontmoeten. De timing is wat minder aangezien ik toch eerst wat wil rondreizen voordat ik ergens werk ga zoeken, maar hé plannen zijn er om te veranderen!


Reality-check

En zo komt het begin van de reis ten einde en daalt de realiteit langzaam in. Tot nu toe bevalt het me prima, het leven is hier wat trager dan in Nederland. Minder stressen, haasten, minder druk. Misschien ligt dat aan het hostel of aan de levensstijl van de backpackers om me heen. Toch merk ik dat ik tijd maak voor dingen die onverwachts komen aanwaaien. Een praatje hier, een ontmoeting daar.

Morgen nog even lekker een lange hike meepakken naar de Red Rocks, even de stad uit en achter de laptop weg. Misschien doe ik dat zondag nog wel een keer. Ik moet nog naar Mount Kaukau in het noorden van de stad. Ach, het is dan misschien het eind van het begin, maar ik kom heus nog wel terug in Wellington: de ferries naar het Zuidereiland vertrekken hier!

Zicht op Clyde Quay Wharf (rechts) & Lamboth Harbor, Wellington