Typisch Wellington

leestijd: 1 minuten


Het Vuurwerk

Vanavond was een groot vuurwerk ter ere van Guy Fawkes aan het Water Front. Prachtig vuurwerk. Ik hoorde er pas aan het begin van de avond over, ik ben al een paar dagen flink verkouden dus ik wilde eigenlijk het hostel niet meer uit. Maar het schijnt dat ze dit hier maar een keer per jaar doen, dus ik heb me toch maar aangekleed en rond de klok van acht ging ik op weg. Als snel vormde er zich een hele stoet mensen die allemaal naar het Water Front trokken. Eenmaal daar was er al een aardige menigte op been. In het park was een podium opgebouwd met een groot beeldscherm er speelde best een aardige band. Langs de kade stonden allerlei eettentjes en alle restaurants en cafés waren open. Het volgende half uur liep de kade helemaal vol. Half Wellington moet uitgelopen zijn!

Om negen uur precies begon het vuurwerk, vanaf drie schepen die in de baai lagen. Vanuit de richting van het podium kwam muziek. Het was een groot vuurwerk, met veel verschillende pijlen. Alles van eenvoudig knalvuurwerk tot grote bollen. De grote bollen werden groter en groter tot er nog een tweede bol in een andere kleur vanuit het midden naar buiten spatte. Er waren pijlen die als een regen naar beneden daalden en de hemel met licht vulden. Er waren zelfs pijlen in de vorm van harten en smileys.

Het vuurwerk duurde slechts tien minuten. Daarna stopte alles! Het muziekpodium werd opgeruimd, de eettentjes waren aan het schoonmaken en de hele massa mensen verspreidde zich weer over de stad op weg naar huis. Dat is dan zo typisch: er wordt van alles georganiseerd voor 10 minuten vuurwerk! Het voelde wel een beetje vreemd. In Nederland zou de avond dan pas beginnen en zou de muziek nog een poosje doorgaan. In Wellington niet dus. Dus ik ben ook maar naar huis gegaan op weg naar m’n warme bedje.