Op naar het Einde van de Wereld

leestijd: 1 minuten

Down Under in NZ

Dat had je gedacht! Kom je aan op Auckland International Airport, loop je langs een gate waar een vlucht naar Fiji vertrekt!  Tja baas boven baas. Maar ik ben er dan zeg! Wat was dat een zware vlucht. Gevolgen met Air Asia, zeg maar de Aziatische variant van Ryan Air, niet duur maar verwacht er ook maar niets van. Te kleine stoel, geen entertainment, geen dekentje, geen eten. En dat op een vlucht van 12,5 uur. De tip van gisteren komt weer in m’n gedachten op…. Maar goed ik ben er. Ik ben in Nieuw Zeeland!

Op AIA al meteen kennisgemaakt met de chille omgang van de Nieuw Zeelanders. Vraagt de douanebeambte of mijn hikingboots schoner zijn dan zijn eigen schoenen. Cleaner! Wij lachen. Kom ik buiten staar er een foodtruck met een klein bordje op de toonbank. Er is niemand en op t bordje staat te lezen: “I will be right back, or try the caravan at arrival 8”. Dat hoeft je in Holland niet te proberen!

Tip van de dag is eigenlijk die van gisteren:

Zoeken naar goedkopere vluchten levert meestal niet zoveel op. Voor dat beetje extra geld vlieg je heel wat aangenamer!