Opstarten valt niet mee

leestijd: 1 minuten

Gisterenavond niet meer kunnen douchen, toen ik eenmaal op m’n kamer was lagen er al 7 mensen te slapen. Tja, dat is een gedeelde dorm. Dus ik ben er zelf ook maar ingekropen. Heerlijk geslapen. ’s Morgens eerst maar even gedoucht, en meteen gaan ontbijten. Daarna wat op verkenning uitgegaan, lekker de stad in. Het centrum is dichtbij en prima te lopen. Er loopt een mooie wandelroute langs de haven naar het museumplein voor het Te Papa Museum. Van daaruit de stad in getrokken op zoek naar wat boodschappen. Ik ben geëindigd bij een conveniënt store. Makkelijk, maar tamelijk prijzig: 14 dollar voor een brood, een stuk kaas en een fles sap. Ik hoop niet dat dat steeds zo gaat…

De jetlag weegt nog zwaar dus ik ben tussen de middag even gaan liggen. En na een snelle lunch naar de bank geweest om m’n account te activeren. Dat ging goed en ik kreeg meteen een afschrift mee om m’n IRD nummer aan te vragen. Top, ook weer geregeld!

Daarna een prepaid sim kaart gehaald en nog wat door de stad geslenterd. Je zult het niet geloven, maar bij het Te Papa museum kwam ik een stel Hollanders tegen. Het is waar wat ze zeggen: die komen echt overal. Op de terugweg nog meer boodschappen gedaan voor het avondeten en voor morgen, dat ging een stuk beter. Nog wat leuke suggesties meegekregen van de kassière en toen terug naar het hostel.

Het avondeten was niet bepaal haut-cuisine. Mn pasta was te nat, maar het vulde. En je gelooft het niet, maar weer drie Hollanders gezien, deze keer in de eetzaal van het hostel. Je bent ook aan de andere kant van de wereld zeg… Na het eten nog even gezeten en m’n sim kaart geïnstalleerd. Rond 8 uur nog even naar de stad geweest en wat meer rondgeslenterd. Voor een donderdag avond was het nog best druk…