Werk hoort er ook bij

leestijd: 2 minuten


… maar wel op afstand

Tja, ook mijn budget is niet oneindig: vandaag de hele dag aan het werk geweest. Het project in Eindhoven moet binnenkort naar de Gemeente dus er moet veel tekenwerk gedaan worden. Ik had er een goede dag voor uitgezocht. Tussen de buien door was het wel aardig, maar om een hele dag op pad te zijn was Wellington vandaag toch net te nat en winderig.

Er zijn vandaag wel meer reizigers aan het werk. Het meisje dat de koffie serveert wil een paar weken een zakcentje bijverdienen. Ik deel m’n stopcontact (die zijn bijna heilig hier) al een paar dagen met dezelfde jongen. We wisselen een hallootje uit maar daar blijft het ook wel bij. Hij is ook ergens druk mee, hij is vaker aan het werk dan ik. Dan heb ik nog een Ier ontmoet die al een paar jaar al werkend de wereld over reist. Hij was in London geweest en een paar jaar in Australië. Voor werk moet je niet in Auckland zijn zegt ie, te druk, te veel mensen die willen werken. Wellington zou ideaal zijn. Maar aan z’n reisfoto’s te zien had ie het volgens mij anders nog niet zo druk…

Dat zelfstandig werken heeft wel wat. Als je het goed doet kun je er een zakcentje aan overhouden en tot nu toe is het werk digitaal goed te doen. Ik heb ontdekt dat bellen naar Nederland via Skype gratis is, dus als puntje bij paaltje komt kun je elkaar gewoon spreken.

Ik ben wel benieuwd hoever ik kan gaan in de combinatie reizen en werken. M’n hostel kost nu met een kortingskaart zo’n 20 dollar per nacht (ca. €13,00), dat is goedkoper dan huren in Holland, en de boodschappen zijn net zo duur. Ik schat dat ik dan van €1.000-€1.200 in de maand rond kan komen. Stel je voor dat je dat inkomen kunt genereren door doordeweeks te werken, lekker in ’n hostelletje verblijven en dan kun je in het weekend lekker rondtrekken. Dat lijkt me de komende maanden een experimentje waard!